opbouw warmtewand warmtewand opbouw gestuukt

Voordelen van wandverwarming:

Traditionele verwarming d.m.v. radiatoren geeft convectiewarmte af. Convectiewarmte veroorzaakt wervelingen welke bacterien, stof en bacillen in de binnenlucht verspreid.

Wandverwarming geeft stralingswarmte af. Deze warmte word, net als zonnestralen, door het menselijk lichaam als behaaglijk en comfortabel ervaren. Verwarm je woning met wandverwarming en houd de binnenlucht vrij van wervelingen en tocht en behoud de natuurlijke luchtvochtigheid.

Klimaatregister
MV 200
Klimaatregister
MV 160
Klimaatregister
MV 80
Afmetingen 200 cm x 60 cm 160 cm x 60 cm 80 cm x 60 cm
werkzaam
 oppervlak
1,25 m² 1 m² 0,5 m²
Gewicht ca. 1,3 kg ca. 1,1 kg ca. 0,7 kg
Waterinhoud ca. 1,4 kg ca. 1,1 kg ca. 0,7 kg
Afgifte warmteafgifte: 100 W/m² bij 35°C,
200 W/m² bij 45°C, ΔT = 5°C
Materiaal Kunststof-Metaal-composietbuis,
Ø 16 x 2 mm (PE-RT/Aluminium/PE-RT), max. 95°C, 10 bar

Plaatsing van de wandverwarming:

De wandverwarming wordt bij voorkeur op de buitenwanden geplaatst. Dit om warmte uitstraling, van het menselijk lichaam naar deze mogelijk koude vlakken, te vermijden. Door wandverwarming op binnenwanden aan te brengen kunt je behaaglijkheidszones creëren, bijvoorbeeld daar waar zich de zithoek, eethoek of werkplek bevind.
De benodigde wandverwarming is afhankelijk van de isolatie van je woning. Over het algemeen voldoet tussen de 25% tot 50% woonoppervlak.

Schilderijen ophangen?

De leidingen kunnen met een speciale folie zichtbaar gemaakt worden. De opbouw van de kwaliteitsbuis maakt het daarnaast mogelijk een leiding detector voor te gebruiken. Spijkers, schroeven en pluggen kunnen zo probleemloos tussen de leidingen worden aangebracht.

Meer weten:

Wil je een afgemeten advies  of een warmte berekening voor je wensen maak dan een afspraak voor een bezoek in onze showroom.
Wil je meer informatie kijk dan op de site van onze leverancier:
wandverwarming.nl

Toegevoegd aan winkelwagen